Tijdens mijn bikefits staat balans op de fiets centraal. Deze is voor iedereen individueel. Dit bepaald mede hoe je jouw vermogen kunt overbrengen op de pedalen, maar ook de druk op de handen en zelfs het zitcomfort op het zadel.
Samen met jou bepalen we de perfecte, individuele houding. In veel bikefits wordt er gekeken naar een bepaalde hoek, bijvoorbeeld een kniehoek die tussen de 147 en 151 graden in moet zitten. Maar dit is een marge van centimeters. Misschien is voor jou een kniehoek van 147 graden goed, maar dat wil niet zeggen dat het voor de ander ook goed is.
Op de manier zoals we bij FitYourBike werken, wordt de hoogte op 3mm nauwkeurig bepaald. Zit je te laag, dan heb je het idee de pedaalslag niet af te kunnen maken. Zit je te hoog dan verlies je de controle. Bij beide lever je dus vermogen in. Door de zadelhoogte in mm te verhogen en verlagen, zien we welke hoogte voor jou goed is.
Daarnaast is natuurlijk sitback, afstelling stuur en schoenplaatjes net zo belangrijk. Daarvoor werken we op dezelfde manier als hierboven.
Tijdens de bikefits van FitYourBike werken we samen met jou naar de ideale afstelling. Aan de ene kant vragen we wat jij voelt? Voel je meer spanning in je onderrug, meer druk op je handen ed. En aan de andere kant onze kennis en apparatuur, zoals video-, zadeldruk– en voetdrukmeting.

Stap voor stap werken we naar jouw ideale fietsafstelling.

k