FitYourBike laat ook jou lekkerder fietsen.

Verbeter je prestaties en voorkom pijnklachten. Met de juiste fietsafstelling beleef je nog meer plezier aan fietsen.

“Als professioneel Bikefitter en Orthopedisch Technicus help ik mensen beter op hun fiets te zitten. Hiermee verhelp ik pijnklachten of zorg ik er juist voor dat ze niet gaan ontstaan. Daarnaast zorg ik er voor dat je met de juiste fietsafstelling meer vermogen krijgt zodat je makkelijker, harder en prettiger gaat fietsen.”

Herken jij deze klachten?

 • Dove of tintelende handen?
 • Pijn in de onder- of bovenrug?
 • Pijnlijke nek of schouders?
 • Pijnlijke, brandende of dove voeten?
 • Pijn in de lies of last van de zitbotjes?
 • Het idee dat jij je krachten niet kwijt kan op je fiets?
 • Het idee dat je harder kan maar dat het er niet uitkomt?

Dan kan een Bikefit jou uitkomst bieden. Tijdens een Bikefit breng ik precies in beeld hoe jij op jouw fiets zit en waardoor klachten worden veroorzaakt. En ik zorg ervoor dat deze klachten worden verholpen! En beter presteert!

Herken jij deze klachten?

 • Dove of tintelende handen?
 • Pijn in de onder- of bovenrug?
 • Pijnlijke nek of schouders?
 • Pijnlijke, brandende of dove voeten?
 • Pijn in de lies of last van de zitbotjes?
 • Het idee dat jij je krachten niet kwijt kan op je fiets?
 • Het idee dat je harder kan maar dat het er niet uitkomt?

Dan kan een Bikefit jou uitkomst bieden. Tijdens een Bikefit breng ik precies in beeld hoe jij op jouw fiets zit en waardoor klachten worden veroorzaakt. En ik zorg ervoor dat deze klachten worden verholpen! En beter presteert!

Wat is een Bikefit?

Een Bikefit is een analyse van jouw optimale fietshouding en het daarop afstellen van jouw fiets.

Eerst breng ik in beeld hoe je nu op je fiets zit. Dit doe ik aan de hand van de volgende metingen:

 • Videoanalyse met vergelijken van videobeelden voor/na
 • Zadeldrukmeting met optimaliseren zadelafstelling
 • Voetdrukmeting in de schoen met optimaliseren drukverdeling/krachtoverbrenging

Het is niet altijd noodzakelijk dat alle metingen worden uitgevoerd. Om hieraan tegemoet te komen bied ik 3 Bikefit pakketten; Basic, Classic en Pro. Voordat we een definitieve Bikefit afspraak maken, hebben we vooraf altijd eerst telefonisch contact. Hierbij bespreken wij jouw wensen en eventuele pijnklachten. Zo bepalen we samen welke Bikefit het beste bij jou past.

KIES HET PAKKET DAT BIJ JOU PAST

Afhankelijk van je wensen en/of pijnklachten kies je het pakket dat het beste bij jou past. En wees gerust, je kan je keuze altijd later nog aanpassen. 

Sander is een echte vakman. Hij combineert zijn kennis van het menselijk lichaam, zijn passie voor fietsen en wetenschap. Het resultaat is een op maat aangepaste, gepersonaliseerde houding. Na lange periodes van klachten, kan ik eindelijk zeggen dat ik het gevoel heb dat ik optimaal kracht kan benutten zonder klachten rondom mijn knie. Sander heeft een ontzettend hoge drive om je van je klachten af te helpen. Hij is ontzettend servicegericht en je kunt hem altijd bellen. Door Sander is het fietsen gewoon nog leuker geworden. Ik ben een echte ambassadeur van Sander geworden en kan hem iedereen, die twijfelt, over zijn houding aanbevelen!

Anne Post

Veel gestelde vragen

Wat als ik na de Bikefit toch nog last van pijnklachten hou, wat dan?

Wanneer je fiets optimaal is afgesteld op jouw lichaam, kan het ongeveer 2-4 weken duren voordat je aan de nieuwe houding gewend bent.

Is er sprake van garantie op een bikefit?

100% garantie kan ik niet geven maar ik zet me wel voor de volle 100% in om het beste resultaat te behalen. Ik werk zeer secuur en streef naar de perfecte afstelling met veel feedback tijdens het proces.

Nazorg en communicatie zijn hierbij erg belangrijk. We plannen daarom na afloop van de Bikefit een aantal contactmomenten per mail in om je zo goed mogelijk te helpen daar waar dit nog nodig is.

Het kan echter in sommige gevallen zo zijn dat er achteraf iets niet geheel naar wens is. Dit proberen we dan met een controle (refit) te achterhalen.

Moet ik mijn eigen fiets meenemen voor een Bikefit?

Ja, een Bikefit vindt altijd plaats op je eigen fiets. Dit is immers ook de fiets waarmee je straks de weg opgaat.

Kan je mijn fiets direct aanpassen als dat nodig blijkt te zijn?

Ja, dat kan. Het aanpassen van de fiets zit bij de Bikefit inbegrepen, er worden hiervoor geen extra kosten gerekend. De eventuele gebruikte materialen zoals schoenplaatjes dienen natuurlijk wel betaald te worden.

Krijg ik ook een rapport mee met de uiteindelijke maten?

Jazeker. Na de Bikefit ontvang je een uitgebreid rapport met foto’s, uiteindelijke afstelling en bevindingen/tips die tijdens de fietsmeting naar voren kwamen.

Kan ik de gegevens ook gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe fiets?

Ja, dat kan. Ik heb de beschikking over een uitgebreide database, waarin (bijna) alle fietsmerken zijn verwerkt. Met de gegevens uit de Bikefit kan ik je dan adviseren welke fiets het beste bij je past.

Gegarandeerde kwaliteit

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!

MAAK NU EEN AFSPRAAK!

Kies het Bikefit pakket dat bij jou past. Je kan deze later na overleg altijd nog aanpassen.