BIKEFIT START

Ben je net gaan fietsen en twijfel je of je goed op je fiets zit? Heb je wellicht last van tintelende vingers of voeten of pijn in je rug?Met Bikefit Start vinden wij jouw ideale fietsafstelling.
Afspraak maken

BIKEFIT START VOOR ELKE BEGINNENDE FIETSER

Bikefit Start is het begin van veel fietsplezier

Begin je net met fietsen dan is Bikefit Start de eerste stap om je fietsplezier te vergroten. Misschien heb je net een fiets via marktplaats of bij de fietswinkel en ben je net begonnen met fietsen. Meestal voelt het dan nog niet direct lekker. Je hebt last van zadelpijn, tintelende vingers of voeten of last van je rug. Klachten die heel normaal zijn wanneer je net begint met fietsen. Waarom? Waarschijnlijk omdat je niet goed op je fiets zit. Je houding op de fiets is niet goed waardaar (pijn)klachten onstaan. Met een verkorte Bikefit (Bikefit Start *), stel ik jouw fiets af zodat je lekkerder fietst.

Vind met videoanalyse jouw ideale fietspositie

Iedereen heeft een eigen ideale fietspositie. Met behulp van videoanalyse stel ik jouw ideale fietspositie vast. High-speed videoanalyse toont exact de kwaliteit van jouw fietsbeweging, gewrichtshoeken en trapbeweging. Dezelfde videoanalyse vormt de basis voor alle Bikefit pakketten van FitYourBike. En dus ook voor het Bikefit Start pakket.

Bikefit Start, zo werkt videoanalyse

Wanneer je op je fiets zit, nemen digitale camera’s jou van voor, achter en de zijkant op. De software maakt de evaluatie van verschillende lichaamshoudingen en de gewrichtshoeken tijdens het fietsen mogelijk. Hoe beweegt je rug? Welk traject legt jouw knie af? De video brengt alles in beeld.

Met deze beelden kunnen veranderingen in fietsafstelling worden gedaan (zadelhoogte, stuurafstelling, ed.), om zo tot de optimale houding te komen. De videoanalyse ga je dus doen op jouw eigen fiets. Dit is tenslotte de fiets waarop je regelmatig fietst en wellicht (uren)lang traint. Dat vraagt om een optimale verdeling van je krachten.

Inhoud Bikefit Start pakket

  • GebioMized videoanalyse
  • Intake
  • Mobiliteit en stabiliteitstesten
  • Beoordelen hoeken van gewrichten
  • Vergelijken van de videoanalyse voor en na
  • Analyse en weergave van de resultaten

Tijdsduur en kosten

De Bikefit Start duurt ongeveer 60 minuten en kost 89 euro. Kosten van onderdelen (bijvoorbeeld stuurpen, stuur, zadel of zolen) zijn niet bij de kosten inbegrepen.

Stuur voor meer informatie of een afspraak een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

Let op! Dit is echt een verkorte Bikefit van maximaal 1 uur, uitsluitend voor de beginnende fietser. Ben je al wat langer aan het fietsen, dan adviseer ik een van mijn andere Bikefit pakketten zoals de Bikefit Basic, Bikefit Classic of Bikefit Pro.

 

Dit krijg je altijd bij alle pakketten

N

Intakegesprek

Gesprek waarbij je doelen, blessureverleden, trainingsniveau en verwachting van bikefit wordt besproken.
N

Lichamelijk onderzoek / screening

Onderzoek naar mobiliteit / lenigheid en stabiliteit, beenlengteverschil, stand en stabiliteit van de voeten en analyse van eventuele blessures of klachten.
N

Optimaliseren fietsafstelling

Wij optimaliseren de afstelling van je fiets op zadelhoogte, zitlengte, terugstand, zadeltilt en zadel-stuurhoogte verschil.
N

Optimalisatie lichaamshoeken

Met behulp van videoanalyse (voor- en zijaanzicht) optimaliseren we de lichaamshoeken zodat je lekkerder op je fiets zit.

KIES HET PAKKET DAT BIJ JOU PAST

OPTIMALISEREN FIETSPRESTATIES

Heb je al een keer een Bikefitting door FitYourBike laten doen, dan kan door training of verandering in stabiliteit en/of mobiliteit je fietshouding zijn veranderd. Wil je het maximale uit je fietsprestaties halen, dan is het in deze gevallen interessant om je fietshouding te laten optimaliseren. De kosten voor een sessie voor het optimaliseren van je fietshouding bedragen 89 euro.

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!