Bikefit stadsfiets & ebike

Speciale Bikefit voor stadsfietsen en eBikes. Voorkomt pijnklachten en laat je lekker ontspannen fietsen.
Maak een afspraak

GENIET NOG MEER VAN HET FIETSEN

Laat je stadsfiets of elektrische fiets goed afstellen

Of je nu op een racefiets, mountainbike, trekking fiets, stadsfiets of elektrische fiets rijdt, fietsen doe je voor je plezier. En veel van dat plezier hangt af van hoe je op je fiets zit. Veel ongemakken en pijnklachten zoals zadelpijn, pijnlijke rug, dove handen of tintelende vingers zijn nergens voor nodig en met een goede fietsafstelling te voorkomen. Wil je nog meer plezier aan het fietsen beleven dan is het verstandig om een Bikefit te overwegen.

Wat mag je van een stadsfiets of elektrische fiets Bikefit verwachten

Een Bikefitting van een stadsfiets of een elektrische fiets nemen we net zo serieus als die van een racefiets, mountainbike of trekking fiets. Toch zijn er wel een aantal verschillen. Zo is vindt er bijvoorbeeld geen voetdrukmeting en vanzelfsprekend is een ook afstelling van schoenplaatsjes niet aan de orde. Wat we wel doen is het volgende:

  • Intakegesprek; een gesprek waarbij je doelen, blessureverleden, trainingsniveau en verwachting van de Bikefit wordt besproken.
  • Lichamelijk onderzoek / screening; een onderzoek naar mobiliteit / lenigheid en stabiliteit, beenlengteverschil, stand en stabiliteit van de voeten en analyse van eventuele blessures of klachten.
  • Optimalisatie fietsafstelling; wij optimaliseren de afstelling van je fiets op zadelhoogte, zitlengte, terugstand, zadeltilt en zadel-stuurhoogte verschil.
  • Optimalisatie lichaamshoeken; met behulp van videoanalyse (voor- en zijaanzicht) optimaliseren we de lichaamshoeken zodat je lekkerder op je fiets zit.
  • Lichaamshoeken optimalisatie; met behulp van videoanalyse (voor- en zijaanzicht) mits de fiets in fietstrainer past, anders buiten met behulp van iPad of op zicht.
  • Zadeldrukmeting; waarbij we de zadelafstelling optimaliseren. Dit is alleen mogelijk wanneer de fiets in fietstrainer past, anders wordt buiten met de iPad of op zicht de zadelafstelling geoptimaliseerd.

De Bikefitting voor een stadsfiets of elektrische fiets duurt 60 tot 90 minuten. Kosten 79 euro/uur, zonder afstelling schoenplaatjes.

Nazorg Service

Een aantal weken na je Bikefit kan het prettig zijn om je fietsafstelling nog even bij te laten stellen. Je bent dan ondertussen gewend geraakt aan je nieuwe fietshouding, en je afstelling even laten finetunen kan je dan net dat beetje extra fietskracht of -plezier geven. De Nazorg Service van FitYourBike geeft je de mogelijkheid om binnen 8 weken na je Bikefit je fietsafstelling kosteloos te laten controleren. Maak hiervoor wel eerst even een afspraak.

Voor vragen of een afspraak, stuur een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!

MAAK NU EEN AFSPRAAK!