VOETDRUKMETING

Met flexibele druksensoren in de fietsschoenen analyseren we de hotspots en bewegingen tijdens het fietsen en komen we tot een optimale afstelling.
Neem contact op

VOETDRUKMETING VERBETERT JE TRAPTECHNIEK

VOETDRUKMETING

Heb je vaak pijnlijke voeten of dove tenen? Heb je vaak drukpijnen tijdens het fietsen? Is je traptechniek wel optimaal? Flexibele druksensoren in de fietsschoenen geven informatie over hotspots en bewegingen tijdens het fietsen.

Pijn in jouw voeten kan veel oorzaken hebben. Om erachter te komen waar die pijn vandaan komt bekijk ik de druk die je uitoefent in jouw schoen. De gebioMized voetdrukmeting maakt de hotspots onder jouw voet zichtbaar. Op mijn computerscherm kan ik dan zien hoe je jouw druk verdeelt tijdens het fietsen en wat dat kan betekenen voor jouw fietsresultaat. Het verbindingspunt schoen-pedaal kan zo worden geoptimaliseerd. Tevens kan dit helpen om de perfecte fietsschoen uit het assortiment te zoeken.

Voetdrukmeting: optimalisatie contactpunt fietsschoenen en pedaalsysteem

De flexibele meetzool beschikt over 32 sensoren aan iedere kant. De gegevens worden draadloos overgedragen naar desktop/pc en daar opgeslagen. De maximale meetfrequentie is 200Hz, waardoor sportieve beweging met een hoge graad van nauwkeurigheid vastgelegd kan worden. Naast de druk, zie ik ook de op de pedaal werkende kracht op elk punt van de trapcycles. Bijvoorbeeld, kan dus een asymmetrie in de links- rechtsvergelijking gevonden worden.

De oplossing is soms heel simpel, dan stel ik de schoenplaten beter op jouw voet af. Soms bieden andere schoenen uitkomst en misschien heb je aangepaste inlegzolen nodig. Deze bieden jou meer druk op de pedalen en minder druk op jouw voet. De juiste zool zorgt ervoor dat je geen pijn meer hebt en jouw prestaties zullen verbeteren. Vaak heb ik aan de hand van de drukmeting ook andere tips die jouw fietsplezier en prestaties kunnen verbeteren. Denk hierbij aan jouw houding en de afstelling van jouw fiets.

Inhoud GebioMized voetdrukmeting

  • weergave van de drukmetingen als een kleurcode in verschillende zones
  • vrij te kiezen zones van de voet met weergave van maximale drukwaardes en krachtcurves
  • bewegingspatroon in de schoen analyseren
  • Analyse en weergave van de resultaten
  • Evaluatie; wat is de juiste oplossing
  • Aanpassing schoenplaten, mogelijkheid tot aanschaf inlegzool of nieuwe schoenen
  • Tips voor verdere optimalisatie van uw fietsprestaties
  • Mogelijkheid tot aanschaf maatwerk inlays

De Voetdrukmeting duurt ongeveer een 60 minuten en kost 89 euro.

Voor vragen of een afspraak, stuur een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!