Bizzywheels

Bikefitting is maatwerk

Wil jij weten hoe je harder kan fietsen met dezelfde inspanning? Heb je regelmatig blessures of last van pijnklachten? Dan is een professionele fietsmeting echt iets voor jou! Door verschillende metingen en analyses kan ik, Sander Visschers, je exact laten zien waardoor je klachten worden veroorzaakt. Met FitYourBike bied ik professionele bikefits waarmee ik je verkeerde fietshouding corrigeer en je fiets optimaal afstel op jouw lichaam waardoor je nog lekkerder en harder fietst.
Mensen optimaal van het fietsen laten genieten en nog beter laten presteren, dat is waar ik het voor doe.

Als Orthopedisch technicus, hielp ik jarenlang mensen met een blessure of beperking, door hulpmiddelen aan te meten en te ontwerpen. Ik ben getraind in het analyseren van bewegingsproblemen en zoek daar dan de best mogelijke oplossing bij. Zodat iemand weer zo optimaal mogelijk kan bewegen.

In FitYourBike heb ik mijn kennis van de biomechanica en het menselijk lichaam laten versmelten met mijn grote passies wielrennen, cyclocrossen en mountainbiken. Zo help ik mensen hun fietsprestaties te verbeteren en laat ik hen nog meer van het fietsen genieten.

“Met mijn achtergrond als Orthopedisch Technicus weet ik als geen ander hoe ik mensen met een bewegingsbeperking kan helpen. Het is schitterend om te zien dat ze weer normaal kunnen fietsen en zelfs topprestaties leveren.”

Sneller en harder, met dezelfde krachtinspanning!

De specialiteit van FitYourBike: dynamische fietsafstellingen. In het kort: ik zorg ervoor dat jouw fiets perfect wordt afgesteld op jouw lichaam. Hierdoor kan je sneller en langer fietsen met dezelfde krachtinspanning. Bovendien voorkom je hiermee nare en langdurige blessures.

Geen pijnklachten of blessures meer!

Er is geen standaardoplossing. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen unieke fietsafstelling.

Iedereen heeft een andere achtergrond en getraindheid, dus ook een andere oplossing. Of het nu gaat om een orthese of jouw fietsafstelling. Ik doe de fits altijd op je eigen fiets, dat is immers de fiets waarmee je straks weer op pad wilt gaan. Op vermogen en in stappen van 3mm gaan we bepalen wat jouw ideale zadelafstelling is. Zo kan ik rekening houden met je lenigheid, eventuele blessures en doel.

Ik geloof in maatwerk, niet in vaste hoeken. Iedereen is uniek en heeft dus ook zijn of haar unieke fietsafstelling. De een is leniger, de ander heeft een blessure gehad. De een begint met fietsen en de ander doet wedstrijden of gaat een lange afstand fietstocht maken.

Om jouw fiets optimaal af te stellen gebruik ik dynamische fietsmetingen zoals:
•    Videoanalyse
•    Zadeldrukmeting
•    Voetdrukmeting
•   Vermogensmeting

Ik begin altijd bij je voeten, dat is de basis van je krachtoverbrenging en kan effect hebben op je hele fietshouding en prestatie. Pijnlijke voeten, knieklachten en zelfs zadelproblemen kunnen ontstaan, wanneer je schoenplaatjes niet goed zijn afgesteld. Soms zijn volledig maatwerk fietszolen nodig. Met mijn achtergrond weet ik waar ik op moet letten en kan ze op de juiste manier aanmeten. De zolen zelf worden door een podotherapeut gemaakt en eventueel vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

De zadeldrukmeting geeft een objectief beeld van hoe je op je zadel zit. Ik zie of het zadel bij je past, daarnaast kan ik zien hoe je beweegt op je zadel. Zo kan ik tot op 3mm nauwkeurig je zadel afstellen. Hoe stabieler je op je fiets zit, hoe meer power je op je pedalen kunt leveren. Samen met het bepalen van het juiste type stuur en afstelling. Voorkom je zo schouder-nekklachten, rugpijn en/of dove, tintelende handen.

Met de resultaten van deze metingen kan ik jouw racefiets, mountainbike, trekkingsfiets, stadsfiets en e-bike perfect afstellen op jouw lichaam. Zo ga je sneller en kom je verder met dezelfde krachtinspanning en voorkom je blessures.
Afhankelijk van je wensen of klachten geef ik je advies over welke meting het beste bij jou past en hoe we tot het gewenste resultaat kunnen komen.

Als extra service is het mogelijk om jouw ideale zadel, zolen, of (maatwerk) schoenen aan te laten meten. Ik zie regelmatig mensen die schoenen hebben die veel te slap, te smal of te lang zijn. Ik werk met merken die ook breedtematen hebben en verschillende modellen. Zo kan ik voor iedere voet een passende fietsschoen vinden, eventueel met je eigen design of logo.

FitYourBike is leverancier van:

ROM-pedaal, bij flexieproblemen in knie en heup, na bijvoorbeeld het plaatsen van een knie of heupprothese.

BYE! sportvoeding: Om het beste uit jezelf te kunnen halen, maakt BYE! sportvoeding van hoogwaardige kwaliteit voor de veeleisende sporter. Op een natuurlijke basis en zonder chemische smaakstoffen! BYE! sportvoeding is voor en door duursporters gemaakt. Door minimale bewerking en toevoegingen wordt op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze de hoogste kwaliteit sportvoeding gemaakt.

En nieuw: POWERbreathe. Ademspiertraining met POWERbreathe longtrainer is een korte maar intensieve training van het middenrif en de tussenribspieren, de spieren waarmee ingeademd wordt. Met een POWERbreathe versterk je de ademspieren zodat je makkelijker en dieper adem kunt halen. Je kan het zien als krachttraining: in de sportschool train je armen en benen, thuis train je de ademspieren met POWERbreathe. Je krijgt er ook nog een gratis trainingsschema bij.

Wil je weten wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen, neem dan een kijkje op mijn website. Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

Mercuriusstraat 22G
7006 RL Doetinchem
T 06-19953394
E info@fityourbike.nl