Met meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen van fietszadels op maat, meer dan 50.000 analyses van gebioMized zadeldrukmetingen met duizenden en duizenden fietsers. Zijn er nu de GebioMized fietszadels voor nog meer comfort, drukverdeling en stabiliteit.

FitYourBike gebruikt zelf al jaren de 3D zadeldrukmeting. Ik ben erg blij dat, samen met andere bikefitters, hieruit deze nieuwe lijn GebioMized fietszadels is ontstaan.

 

POWERED BY THE SECRET SADDLE CLUB

FitYourBike - secret saddle club

Het is dit unieke netwerk van enkele van de toonaangevende bikefitters over de hele wereld, dat heeft bijgedragen aan het realiseren van deze unieke aanpak van fietszadels. Een netwerk dat ons waardevolle inzichten en onschatbare feedback gaf op de eerste ideeën en prototypes. Dit netwerk heeft zijn stempel gedrukt in de wereld van de fietswetenschap als de Secret Saddle Club.

 


HET IS DE VORM DIE HET VERSCHIL MAAKT

 

Oplossingen voor verschillende soorten fietsers

Er is een redelijk aanbod van zadels, toch zijn ze in te delen in twee zadels die verschillende breedtes en vormen hebben. Zo zijn ze geschikt voor verschillende typen wielrenners en rijposities.

 

SLEAK

FitYourBike - sleak zadel

Het zadel is de sleutel tot topprestaties op de fiets. Vooral gericht op fietsers die liever op een vrij vlak zadel rijden en de meeste druk aan de voorzijde/middengedeelte (schaambeen) op het zadel hebben. Het Sleak zadel is verkrijgbaar in twee vormen voor verschillende soorten belasting, in een breedte van 135 en 145mm. Zodat geschikter is voor mensen met smaller bekken.

 

 

WAT IS JE KEUZE?

Belasting

Een klein voorbeeld van hoe deze zadels werken. In dit bepaalde geval zijn we net overgestapt van het originele zadel van de wielrenner (links) naar de nieuwe gebioMized Sleak 145 Channel en merkten een verbluffend resultaat op: De maximale druk werd met 40% verlaagd, terwijl het bekken 10% meer symmetrie vertoonde dan voorheen. En dat was nog voordat we begonnen met het optimaliseren van de positie. Dat is het verschil dat zadels kunnen maken!

Vormen

Ik weet door mijn passie voor biomechanica dat er niet één zadel bestaat voor alle wielrenners. Daarom zijn de modellen in twee vormen aan, waarbij elk model geoptimaliseerd is voor de meest voorkomende soorten zithoudingen: De licht kegelvormige V-vorm versie (foto links) is bijzonder geschikt voor sporters die met de belasting voornamelijk op de schaamstreek rijden, terwijl de T-vorm versie geoptimaliseerd is voor fietsers die overwegend het zitbeen belasten.

Gevoeligheid

Naast de anatomie en de rijpositie varieert de persoonlijke drukgevoeligheid ook van atleet tot atleet. Daarom zijn de zadels verkrijgbaar in twee versies: ofwel met een doorlopend drukontlastingskanaal als een keuze voor iedereen die de voorkeur geeft aan meer contactoppervlak. Ofwel is er de optie met een uitsnijding, die drukgevoelige fietsers volledige verlichting biedt in het midden van het zadel.

Sleak of Area? V-vorm of T-vorm? Reliëfkanaal of Uitsnijding? Maak een afspraak bij FitYourBike, om je persoonlijke belastingstype te identificeren en jouw optimale gebioMized zadel te vinden tijdens een zadeldrukmeting

7 + 10 =