Knieklachten en fietsschoenen

Wanneer je niet de juiste fietsschoenen hebt en onvoldoende steun onder je voeten. Kunnen knieklachten en voetklachten ontstaan. Belangrijk is dat de schoen, in combinatie met fietszolen. Jouw de maximale stabiliteit geven. Daar begint immers de krachtoverbrenging.

Zie hier een mooi voorbeeld, met dezelfde fietsafstelling, maar met stabielere schoenen (lake 402) en volledig maatwerk fietszolen. De schoenen hebben een carbon kuip, die we thermoplastisch kunnen aanpassen aan zijn voeten. Zo krijgt hij vanuit de hak al veel meer stabiliteit. Verder heeft hij volledig, vol contact maatwerk fietszolen.

Maatwerk fietszolen - FitYourBike Maatwerk fietszolen - FitYourBike

Daarnaast is het belangrijk de schoenplaatjes op de juiste positie en rotatie te positioneren. Om de druk over de hele voet te verdelen, plaatsen we een extra wedge tussen schoen en schoenplaatje. Dit heeft te maken met de stand van zijn voeten.

Dit optimaliseren gebeurd allemaal op de fiets. We testen telkens of elke aanpassing een verbetering is, of het juist weer instabieler maakt. Dat betekend veel testen en nog eens testen, maar alleen dan kom je tot de meest optimale afstelling en voorkom je voet en knieklachten.

Knieklachten en fietsschoenen hebben dus een grote relatie met elkaar. En kunnen het verschil maken tussen maximaal presteren of een blessure oplopen.