KNIEKLACHTEN

Met een dynamische Bikefit brengen wij de oorzaak en oplossing van de knieklachten in kaart.
Neem contact op

VOORKOM OF VERHELP KNIEKLACHTEN

KNIEKLACHTEN TIJDENS HET FIETSEN

Knieklachten tijdens het fietsen kunnen erg vervelend zijn. Vaak ontstaan knieklachten langzaam en worden geleidelijk steeds vervelender. Als je lang met de klachten door blijft fietsen duurt het herstel vaak ook langer. Gelukkig zijn de klachten vaak goed te verhelpen. Om te achterhalen waar de knieklachten vandaan komen is, naast een lichamelijk onderzoek, het analyseren van de fietspositie door middel van een Bikefitting noodzakelijk.

De meest voorkomende knieklachten tijdens het fietsen zijn:

  • Pijn voorkant knie (boven, onder, achter de knieschijf, of in de gewrichtsspleet)
  • Pijn in de knieholte
  • Pijn aan de buitenzijde van de knie (Iliotibiale band syndroom)

Bikefitting bij knieklachten

Om in kaart te brengen waar de knieklachten vandaan komen, en vooral hoe we deze kunnen oplossen doen we een uitgebreide dynamische Bikefit. Door niet alleen te kijken naar het lichaam en waar de knieklachten zich bevinden, maar daarbij ook uitgebreid de fietspositie te analyseren kunnen we goed achterhalen waar de oorzaak van de klacht zit. Knieproblemen kunnen ook ontstaan doordat je niet recht op je zadel zit, dit analyseren we met behulp van dynamische zadeldrukmeting. De afstelling van de schoenplaatjes speelt vaak een belangrijke in het veroorzaken van knieklachten. Ook maken we vaak gebruik van speciale fietszolen om de stabiliteit te verbeteren. De krachtoverbrenging begint immers bij de pedalen.

Vervolgens kunnen we door het veranderen van de fietspositie en lichaamshouding, en het werken aan de stabiliteit veel klachten verhelpen.

Voor prijsopvraag, stuur een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

KIES HET PAKKET DAT BIJ JOU PAST

bikefitpakketten: bekijk de verschillen

OPTIMALISEREN FIETSPRESTATIES

Heb je al een keer een Bikefitting door FitYourBike laten doen, dan kan door training of verandering in stabiliteit en/of mobiliteit je fietshouding zijn veranderd. Wil je het maximale uit je fietsprestaties halen, dan is het in deze gevallen interessant om je fietshouding te laten optimaliseren. De kosten voor een sessie voor het optimaliseren van je fietshouding bedragen 89 euro.

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!