Na het uitvoeren van een bikefitting zonder zadeldrukmeting, door een concullega van Sander, bleef dit onbewust door mijn hoofd spelen. Om zo min mogelijk aan het toeval over te laten heb ik zo’n drie jaar geleden door Sander een zadeldrukmeting laten uitvoeren. Op advies heb ik een
complete dynamische meting laten uitvoeren. Waarbij de zitpositie en kortere stuurpen en wigjes onder één van mijn raceschoenen zijn aangepast en toegevoegd. In de daaropvolgende maanden heb ik gemerkt dat ik klachtenvrij (knie), efficiënter en vooral ook comfortabeler op de fiets zit.

U zult begrijpen dat de keuze snel gemaakt was op het moment dat ik advies wilde bij het aanschaffen van een triathlon/tijdritfiets. Aan de hand van een demomodel heeft Sander, als partner van Stichting Mijn triathlon voor KiKa, een complete bikefitting uitgevoerd. Na ontvangst
van de fiets en enkele kilometers heeft hij nazorg verleent en de afstelling gefinetuned.

Wil je meer informatie over Mijn triathlon voor KiKa of een bijdrage leveren. Neem dan contact op met mij via https://www.mijntriathlonvoorkika.nl/contact.

Advies als bikefitter

Triathlon en tijdritfietsen hebben natuurlijk weer een hele andere afstelling, dan bijvoorbeeld je racefiets. Toch krijg ik als bikefitter, vaak klanten die een ligstuur op hun racefiets zetten. Dit is de makkelijkste opstuur om toch wat aerodynamischer op je fiets te zitten. Het probleem, is dat je dus eigenlijk 2 afstellingen op 1 fiets krijgt. Eigenlijk zou je elke keer je zadel moeten verzetten, of zelfs wisselen. Bij een triatlonfiets, zit je vaak veel verder naar voren en kom je meer op de punt van het zadel te zitten. De bovenbuis van een racefiets is vaak te lang om dan nog goed boven je ligstuur te komen. Ik adviseer wel eens aan mensen om een 2e zadelpen en zadel te monteren. Dan hoef je alleen deze maar te wisselen en dat is vele malen makkelijker dan het huidige zadel telkens te wisselen.

Herken jij je in dit verhaal, wil je ook meer fietsplezier of het maximale uit je fietsprestaties halen maak dan een afspraak! CONTACT