FitYourBike

Verbeter je prestaties, voorkom pijnklachten en beleef nog meer plezier aan fietsen. Mensen optimaal van het fietsen laten genieten en nog beter laten presteren, dat is waar ik het voor doe.

Sander Visschers over FitYourBike

“In FitYourBike heb ik mijn kennis van de biomechanica en het menselijk lichaam laten versmelten met mijn grote passies wielrennen, cyclocrossen en mountainbiken.”
Sander Visschers
Gecertificeerd Bikefitter, Orthopedisch Technicus en Gepassioneerd Fietser

Jarenlang hielp ik mensen met een blessure of beperking door hulpmiddelen aan te meten en te ontwerpen. Nu help ik mensen hun fietsprestaties te verbeteren en laat ik hen nog meer van het fietsen genieten.

Welkom op mijn website! Ik ben Sander Visschers, orthopedisch technicus uit Vorden, Gelderland. Als orthopedisch technicus heb ik zowel kennis van de anatomie van het menselijk lichaam als van de toepassingsmogelijkheden van verschillende materialen en technieken. Ik meet aan en ontwerp. Hierbij kan het gaan om eenvoudige hulpmiddelen zoals een steunzool of een meer complexe (computergestuurde) beenprothese.

Zowel in het binnenland als buitenland heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd. Met hulp van verschillende sportartsen en fysiotherapeuten en de nodige literatuurverdieping, ben ik sinds 2014 professioneel Bikefitter. De enigste level 4 bikefitter in Nederland, het hoogst haalbare level volgens de norm van de I.B.F.I (International Bikefit Institute). Ik ben gespecialiseerd in dynamische fietsmetingen. Hierbij maak ik gebruik van voetdrukmeting, zadeldrukmeting en videoanalyse.

Met mijn achtergrond als Orthopedisch Technicus weet ik als geen ander hoe ik mensen met een bewegingsbeperking kan helpen. Het is schitterend om te zien dat ze weer normaal kunnen fietsen en zelfs topprestaties leveren.

Fietsen met een bewegingsbeperking

Heb jij een flexiebeperking in heup of knieën, heb je een beenprothese of een blessure waardoor je wordt beperkt in bewegen, dan kan ik je helpen. In mijn vak van professioneel Bikefitter combineer ik mijn kennis van het Bikefitten met mijn kennis en ervaring als Orthopedisch Technicus. Dit doe ik niet alleen tijdens de verschillende analyses (videoanalyse, voetdrukanalyse en zadeldrukanalyse) maar ook bij het afstellen van jouw fiets.

Wil je het zelf ervaren, maak dan een afspraak.

De meeste orthopedische technici werken op voorschrift van de revalidatieartsen of orthopedisch chirurgen. Bij mij kun je gewoon binnenlopen. Ik geef je graag advies en lever je materialen speciaal gemaakt voor fietsers. Al mijn aandacht is gericht op het voorkomen of verhelpen van blessures, het verbeteren van prestaties en het leveren van maatwerk. Dat is de basis van FitYourBike.

Edwin de Wolf

“In elk opzicht “wauw”. Hogere cadans mogelijk. Lijkt minder belasting been maar meer kracht. Ook bij hoge cadans stabieler dan eerst.”

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!