Ik ben Sander Visschers, uit Vorden en fiets al sinds mijn twaalfde op een racefiets. Mijn vader was altijd al fanatiek fietser en ik kreeg van hem mijn eerste racefiets. Ik heb de fiets helemaal opgeknapt en natuurlijk een mooi kleurtje gegeven. Supertrots was ik. Sinds die tijd ben ik alleen maar meer gaan fietsen. Dagelijks fiets ik van huis naar mijn werk. Eerst alles op de racefiets, tegenwoordig doe ik het op de high speed. Ik kan net wat makkelijker mijn spullen meekrijgen en fiets nu ook naar afspraken die verder weg zijn. Zelden gebruik ik nog mijn auto.

Fietsen is een manier om je van A naar B te brengen, maar het is voor mij veel meer. De kick en voldoening, wanneer ik de top van de Alpe d’Huez heb gehaald. De wind die door je haren waait, genieten van de omgeving. Gezelligheid met fietsvrienden en mijn hoofd leeg kunnen fietsen na een drukke werkdag.

Ik kon niet meer pijnvrij fietsen

n 2010 kreeg ik steeds meer last van zadelpijn en pijn in mijn onderrug. De ritjes die zo fijn waren, werden ineens een hel. Soms kwam ik helemaal gebroken van mijn fiets. Ik probeerde verschillende zadels uit en ging naar een bikefitter om mijn fietshouding te laten controleren, maar mijn probleem werd niet opgelost.

Met mijn kennis en ervaring uit mijn werk als orthopedisch technicus, waarbij ik prothesen en orthesen aanmeet en vervaardig, heb ik mijn houding geanalyseerd en verbeterd. Eindelijk kon ik weer pijnvrij fietsen en kwam het plezier in het fietsen weer terug.

Om mij heen zag en hoorde ik veel meer mensen met problemen op hun fiets, of fietsers die het gevoel hadden hun kracht niet kwijt te kunnen op de fiets. Mensen gingen naar de fysiotherapeut, deden veel oefeningen, maar het probleem wordt niet bij de kern aangepakt, namelijk de houding op de fiets.

In 2014 ben ik zelf begonnen met dynamische fietsafstellingen. Met mijn bedrijf: FitYourBike heb ik mijn kennis van de biomechanica en het menselijk lichaam laten versmelten met mijn grote passies wielrennen, cyclocrossen en mountainbiken.

Zowel in het binnenland als buitenland heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd. Met hulp van verschillende sportartsen en fysiotherapeuten en de nodige literatuurverdieping, ben ik nu professioneel Bikefitter en gespecialiseerd in dynamische fietsmetingen. Hierbij maak ik gebruik van voetdrukmeting, zadeldrukmeting en videoanalyse.

Fietsafstelling is maatwerk

Ik werk niet met vaste hoeken van gewrichten, maar iedereen heeft zijn of haar eigen unieke houding op de fiets. Dit is afhankelijk van je getraindheid, blessureverleden, doel en werk. Door goed te kijken en te luisteren naar hoe iemand beweegt, zet ik mensen in hun meest optimale positie op de fiets. Dit is sessie van soms wel een paar uur, waarbij ik steeds verschillende houdingen uitprobeer en zo tot jouw unieke houding vind.

Om tot de juiste afstelling te komen, is het belangrijk dat je de juiste racefiets aanschaft. Ben jij opzoek naar een nieuwe racefiets, voor een goed advies kan je terecht bij Fietswinkel.nl. Bij Fietswinkel.nl gaan ze verder dan fietsen verkopen. Ze begrijpen dat je pas kunt genieten van je fiets, wanneer deze ook is afgesteld op jouw lichaam.

Beter presteren, pijnvrij fietsen en sneller revalideren, begint met de aanschaf van de juiste racefiets en optimale fietsafstelling/bike fit.

Dus heb jij ook last van pijnklachten tijdens, of na het fietsen. Of ben je herstellende van een operatie en kan je nog niet de fiets op omdat je een bewegingsbeperking hebt, of denkt dat het herstel sneller kan.  Maak dan nu een afspraak voor een fietsafstelling/ bike fit en laat jouw fiets op jouw lichaam afstellen.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen neem eens een kijkje op mijn website www.fityourbike.nl , mail me info@fityourbike.nl of bel me 06-19953394.