Powerbreathe meer lucht voor betere prestaties

POWERbreathe

Ademspiertraining met POWERbreathe longtrainer is een korte maar intensieve training van het middenrif en de tussenribspieren, de spieren waarmee ingeademd wordt. Met een POWERbreathe versterk je de ademspieren zodat je makkelijker en dieper adem kunt halen. Je kan het zien als krachttraining: in de sportschool train je armen en benen, thuis train je de ademspieren met POWERbreathe.

 

Meer lucht en meer controle

Goed ademhalen is erg belangrijk voor ons als fietsers. Zelf ademde ik veel te vaak en oppervlakkig. Vooral tijdens korte, felle klimmen, kwam ik in ademnood. Dit verminderde mijn fietsplezier en prestaties. Ik train nu 6 minuten per dag met de POWERbreathe. Dit maakt mijn middenrif sterker en ik merk dat ik dieper adem haal, meer lucht krijg en meer controle heb over mijn ademhaling.

 

Verleg jij fysieke grenzen

POWERbreathe versterkt je ademhaling

Bij een duurtraining worden je ademspieren niet heel zwaar geprikkeld, dat gebeurt wel tijdens wedstrijden en intervallen. Dat zijn ook de momenten waarbij je het meeste voordeel haalt uit een goede ademhaling. Met een POWERbreathe train je elke dag je ademhalingsspieren met de intensiteit van een HIT training. Dat doe je in een paar minuten zonder de rest van je lichaam te belasten.

Betere Prestaties

Bij wielrennen en mountainbiken zorgt de voorovergebogen houding, voor een extra belasting van de ademhalingsspieren. Die moeten hard werken en als ze vermoeid raken eisen ze meer zuurstof op. Hierdoor gaat er minder zuurstof naar je beenspieren en neemt je prestatie af. Trainen met de POWERbreathe stelt de vermoeidheid van de ademhalingsspieren uit en zorgt voor een gunstigere verdeling van de opgenomen zuurstof.

Powerbreathe - train je longen

Train je ademhalingsspieren en presteer beter

Bij aanschaf van een POWERbreathe maak ik een passend trainingsschema voor je.

De POWERbreathe wordt ook gebruikt door het LOTTE JUMBO team

De Powerbreathe ligt nu bij FitYourBike en is er vanaf 59,95 euro

 

 

POWERbreathe K-serie

POWERbreathe K-serie vanaf 339.95 euro

De POWERbreathe K Serie is de 3e generatie POWERbreathe trainers. De eerste “intelligente” ademspiertrainer met een unieke dynamische programmering. De electronisch gestuurde weerstand zorgt voor een aanzienlijk hogere trainingseffecitviteit en diepte van je ademhaling. Trainings- en testresultaten geven je inzicht in resultaten en progressie. Met de K4 en K5 wordt de BreatheLink software gratis meegeleverd (beschikbaar voor Windows en Apple) en krijg je real time visuele feedback van je training op het scherm van je laptop of PC.

Intelligentie: “Advance Variable Loading”

De weerstand wordt gedurende iedere ademteug electronisch geoptimaliseerd zodat je de spierkracht over de volledige lengte van inademing traint. Vergeleken met 1e en 2e generatie POWERbreathe apparaten verhoogt dit de effectiviteit van de training met 25%.

 

Training Pacing:

Een ingebouwde metronoom geeft tijdens de training met een piepje aan wanneer de volgende inademing moet volgen. Op het scherm is te zien hoeveel ademteugen nog gedaan moeten worden om de training af te sluiten.

 

 

Power

POWERbreathe PLUS serie 59,95 euro

De POWERbreathe Plus is de 2e generatie POWERbreathe en het model waar de meeste sporters mee trainen. Slim ontwerp en sterk verbeterde ergonomie zorgen voor een optimaal trainingsresultaat. M.b.v. het keuze advies hieronder kan je bepalen welke uitvoering voor jou het meest geschikt is. Leverbaar in meerdere kleuren.

Verhogen of verlagen van de weerstand gaat eenvoudig via de draaiknop onder aan het handvat en de duidelijk afleesbare schaal geeft aan op welk niveau je traint. Het kleine mondstuk is gemaakt van zachte, anti-bacterieële, kunststof. Instructieboekje in het Nederlands, neusklemmetje en schoonmaaktabletjes zijn bijgesloten. Bestel je een ‘trainingsadvies op maat’ mee dan heb je een duidelijke inzicht op welk niveau je training zou moeten beginnen en waar je ongeveer zou horen te eindigen.

MEER LUCHT VOOR BETERE PRESTATIES

Haal het beste uit jezelf met de POWERbreathe
BESTEL NU JE POWERBREATHE