Ademspiertraining met POWERbreathe longtrainer is een korte maar intensieve training van het middenrif en de tussenribspieren, de spieren waarmee ingeademd wordt. Met een POWERbreathe versterk je de ademspieren zodat je makkelijker en dieper adem kunt halen. Je kan het zien als krachttraining: in de sportschool train je armen en benen, thuis train je de ademspieren met POWERbreathe.

POWERbreathe longtrainer

Meer lucht en meer controle

Goed ademhalen is erg belangrijk voor ons als fietsers. Zelf ademde ik veel te vaak en oppervlakkig. Vooral tijdens korte, felle klimmen, kwam ik in ademnood. Dit verminderde mijn fietsplezier en prestaties. Ik train nu 6 minuten per dag met de POWERbreathe. Dit maakt mijn middenrif sterker en ik merk dat ik dieper adem haal, meer lucht krijg en meer controle heb over mijn ademhaling.

 

Verleg jij fysieke grenzen

POWERbreathe versterkt je ademhaling

Bij een duurtraining worden je ademspieren niet zwaar geprikkeld, alleen tijdens wedstrijden en intervallen. Dat zijn ook de momenten waarbij je het meeste voordeel haalt met je extra grote ademvolume. Omdat al je energie dan nodig is voor het leveren van de prestatie, worden de ademhalingsspieren nog te weinig belast. Het grote voordeel van de POWERbreathe, elke dag kan je je ademhalingsspieren in een paar minuten maximaal prikkelen. Zonder de fysieke inspanning van de rest van je lichaam. Met de Powerbreathe haal je meer rendement uit je ademhaling en verleg je je fysieke grenzen.

 

Uitstel fysieke vermoeidheid

Wielrennen en mountainbiken zorgt de voorovergebogen houding, voor een extra belasting van de ademhalingsspieren. De ademhalingsspieren moeten hard werken en zijn eerder vermoeid. Hierdoor gaat er minder zuurstof naar je spieren en neemt je prestatie af. Trainen met de POWERbreathe versterkt je ademhalingsspieren en stelt je vermoeidheid uit.

 

Powerbreathe - train je longen

Train je ademhalingsspieren en presteer beter

In samenwerking met Train je longen is het mogelijk om ook een uniek trainingsschema te verkrijgen, om nog meer uit je POWERbreathe te halen. “Train je longen” is ‘official supplier’ van Jumbo-Visma.

Trainjelongen ‘official supplier’ van Jumbo-Visma

De Powerbreathe ligt nu ook bij FitYourBike en is er vanaf 59,95 euro