ROM-Pedaal voor je (elektrische) fiets

Met het ROM-Pedaal (ook wel excentrische crank genoemd) ga je weer fietsen!

Dit fietshulpmiddel is ontwikkeld voor mensen die hun knie, heup op (been)prothese niet goed kunnen buigen. Met behulp van het ROM-Pedaal maakt het betreffende been (met een kleinere buiging) de volledige trapomwenteling. Het ROM-Pedaal is verstelbaar en zorgt ervoor dat de strekking normaal blijft terwijl de knie minder hoeft te buigen.

Zo kun je met knieproblemen of na een knieprothese operatie in de juiste houding fietsen.  Dat wil zeggen: met je zadel op de juiste hoogte en met de bal van je voet op het pedaal!
In de video is de werking goed te zien.

De juiste fietshouding is belangrijk

Met het ROM-Pedaal blijf je in de juiste houding fietsen en worden je gewrichten op de natuurlijke manier belast.

Het ROM-Pedaal wordt soms verward met de crankverkorter (ook wel verstelbare pedaal/pedaalarm genoemd). Het verschil zit in de onderste stand van het pedaal. Bij het verkorten van de crank wordt de totale trapomwenteling kleiner. De crankverkorter is bedoeld voor mensen met een beenlengteverschil.

Bekijk voor de werking en de montage van het ROM-Pedaal de video op deze pagina.

Wilt u meer informatie? Bel of mail ons gerust!

 

Montage

  • Het ROM-Pedaal past op iedere fiets en kun je eenvoudig zelf monteren.
  • Je monteert het ROM-Pedaal tegen de huidige crank (pedaalarm) van je (elektrische) fiets.
  • Met de handleiding stel je het het pedaal in op de maximale buiging van je knie, heup of prothese. Het pedaal kan worden aangepast.
  • Het ROM-Pedaal is instelbaar mocht je buiging nadien weer verbeteren of veranderen
  • Bekijk de video (ook) voor de montage

.

Ervaringen van klanten:

Maria: “Goedemiddag, Het door u geleverde ROM – pedaal is op mijn fiets gemonteerd. Fantastisch!!!!.

Na vier jaar kan ik de trapper goed rondkrijgen en dus weer fietsen, ondanks de aandoening. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik daar mee ben en wil u heel, heel, heel hartelijk danken.

Mocht het aan de orde komen zal ik u van harte aanbevelen.

Nogmaals hartelijk dank. “

Marja Scholten: “Een tijdje geleden heb je mij een link gestuurd over een crank verkorter en een excentrische pedaalarm voor mijn moeder. Zij kon door een knie prothese nog steeds niet fietsen omdat ze haar knie beperkt kon buigen (95 graden). Nu heeft ze de excentrische pedaalarm besteld, gekregen en op haar fietsen laten zetten. Vanmorgen kreeg ik een appje dat ze kan fietsen!! Hoe geweldig is dat.. en dat allemaal dankzij een tip van jou. Weer een super stap vooruit, ze heeft 27 september 2015 voor het laatst kunnen fietsen.

Ze is helemaal bij dat dit weer kan, even makkelijk op de fiets boodschappen doen, op de fiets naar mensen toe, dit soort kleine dingen zijn zo belangrijk. Sander heel erg bedankt namens mijn moeder! Moeder: “Zaterdag de pedaalarm erop laten zetten en vanmorgen voor het eerst sinds 27-09-2015 weer gefietst . Een bijzonder ervaring weer en ook een stuk vrijheid terug heerlijk!!”

Montage

De ROM-Pedaal is geschikt voor alle soorten fietsen. Het hulpmiddel is eenvoudig aan te brengen. Hiervoor geef ik persoonlijk advies en een duidelijke handleiding. Ik help je natuurlijk ook graag bij het monteren.

Prijzen van deze producten?

Aangezien de prijzen van onze producten regelmatig snel veranderen, kun je hiervoor het beste onze meest recente prijslijst opvragen. Dan sturen we je het meteen toe.

Ja, ik ontvang graag de prijslijst in mijn mail: