RUGKLACHTEN TIJDENS HET FIETSEN

Door uitgebreid de fietspositie te analyseren, achterhalen we de oorzaak van de rugklachten.
Neem contact op

VOORKOM OF VERHELP RUGKLACHTEN

RUGKLACHTEN TIJDENS HET FIETSEN

Pijn in de rug tijdens het fietsen komt helaas veel voor. Dit kan je plezier tijdens het fietsen behoorlijk bederven. Blijf er dus niet mee doorfietsen want er is gelukkig vaak goed iets aan te doen.

Lage rugpijn

Pijn in de lage rug of onderrug tijdens het fietsen komt vaak voor. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar een aantal oorzaken die we vaak tegenkomen tijdens onze bikefittings zijn:

  • Verkeerde fietsafstelling
  • Verkeerde houding
  • Onvoldoende rompstabiliteit
  • Overbelasting
  • Bekkenscheefstand
  • Beenlengteverschil

Bikefitting bij rugklachten

Vaak gaat het om een combinatie van bovenstaande oorzaken. Om in kaart te brengen waar de rugklachten vandaan komen, en vooral hoe we deze kunnen oplossen doen we een uitgebreide dynamische Bikefit met behulp van video- en zadeldrukmeting. Belangrijk is om niet alleen te kijken naar het lichaam en waar de rugklachten zich bevinden, maar daarbij ook uitgebreid de fietspositie te analyseren kunnen we goed achterhalen waar de oorzaak van de klacht zit. Vervolgens kunnen we door het veranderen van de fietspositie en lichaamshouding, en het werken aan de stabiliteit veel klachten verhelpen.

Voor vragen of een afspraak, stuur een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

KIES HET PAKKET DAT BIJ JOU PAST

bikefitpakketten: bekijk de verschillen

OPTIMALISEREN FIETSPRESTATIES

Heb je al een keer een Bikefitting door FitYourBike laten doen, dan kan door training of verandering in stabiliteit en/of mobiliteit je fietshouding zijn veranderd. Wil je het maximale uit je fietsprestaties halen, dan is het in deze gevallen interessant om je fietshouding te laten optimaliseren. De kosten voor een sessie voor het optimaliseren van je fietshouding bedragen 89 euro.

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!