Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat ik mijn bedrijf FitYourBike heb opgezet. Regelmatig krijg ik de vraag: waarom ben je begonnen met FitYourBike fietsmetingen?

Daar kan ik heel kort over zijn. Ik wil mijn grootste passie “Fietsen”, delen met zoveel mogelijk mensen. Genieten van de natuur, ruimte, even alle dagelijkse bezigheden vaarwelzeggen, gezelligheid met mensen met dezelfde passie, afzien en toch ook weer genieten.

Wat is er mooier, dat je van je hobby, je werk kunt maken? Ik fiets al sinds mijn 12e. Eerst als training voor het schaatsen, maar later heb ik mij helemaal toegelegd op wielrennen. Het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader is, nog steeds op zijn 70e, fanatiek schaatser en fietser. En wat is er dan mooier als kind om met je vader mee te gaan.

Rond mijn 25e kreeg ik wat problemen, moest een aantal operaties ondergaan, waardoor ik niet meer lekker op mijn zadel zat. Ik had last van mijn rug en voeten, tijdens het fietsen. Ik heb heel wat zadels versleten. En ik denk dat heel veel fietsers dit wel bekend voorkomt. Hoe vaak heb jij niet een ander zadel geprobeerd? Eentje die zachter is, breder, of met een uitsparing. Ik ben ook naar een paar bikefitters geweest, maar nooit werd mijn probleem opgelost. Ook fysiotherapeuten, manuele therapeuten en osteopaten heb ik bezocht. Heel even hielp het, maar al snel kwamen mijn oude problemen weer naar voren. Omdat de oorzaak niet werd weggehaald. De afstelling van mijn fiets.

Het was geen makkelijke tijd. Het fietsen was voor mij een manier om even alles van mij af te zetten. Maar als dat gepaard gaat met pijn, wordt het een kwelling. Fietsen hoort leuk te zijn.

Je wilt genieten van je hobby, zonder dat je er gebroken en met veel pijn afkomt.

Met mijn achtergrond als orthopedisch technicus, waarbij ik prothesen, orthesen en dergelijke, heb ontworpen en vervaardigd. Heb ik heel veel kennis van hoe het menselijk lichaam beweegt en hoe je dit kunt optimaliseren. In 2014 heb ik mijn werk, eigen ervaringen en passie samengebracht in FitYourBike.

Met als doel: zoveel mogelijk mensen pijnvrij laten fietsen.

Iedereen is anders. Iedereen is verschillend van mobiliteit, stabiliteit, getraindheid, of doel. En dat betekend dus dat iedereen een EIGEN FIETSAFSTELLING heeft. Niets vaste hoeken. Testen op de fiets wat jouw ideale, unieke houding is.

En wanneer je dan terug hoort dat mensen eindelijk weer pijnvrij kunnen fietsen, of met dezelfde inspanning een kilometer per uur harder fietsen, geeft me dat gigantisch veel energie en voldoening.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem een kijkje op mijn website www.fityourbike.nl , bel me 0619953394 of stuur een mailtje naar info@fityourbike.nl

Of je nu op de racefiets, mtb, trekkingsfiets of e bike zit. Iedereen mag genieten van zijn of haar fietstochten zonder pijn!!!