WAhoo Speedplay Pedalen

De nieuwe Wahoo Speedplay pedalen in 4 opties voor wielrenners die op zoek zijn naar de beste prestaties en een maximale rotatievrijheid
Neem contact op

WAHOO SPEEDPLAY PEDALEN

WAT JE MOET WETEN OVER DE WAHOO SPEEDPLAY PEDALEN

In dit artikel hebben we alle voordelen van de Wahoo Speedplay pedalen op een rijtje gezet!

 

 
Wanneer je het over race-pedalen hebt dan zijn er 3 bekende merken. Look, Shimano en Speedplay. Vooral Speedplay biedt voor veel wielrenners de oplossing op het gebied van pedalen. Daarom hebben wij hieronder een opsomming gemaakt van alle voordelen.
 
 • Eenvoudige dubbelzijdige instap. Met Speedplay pedalen hoeft u niet meer te ‘zoeken’ naar uw pedaal als u in wilt klikken. De pedalen zijn namelijk zo gemaakt dat je aan beide kanten in uw pedaal kunt komen. Zo kunt u indruk maken op uw fietsvrienden door bij een stoplicht in no time weer vertrokken te zijn.
 • Lichtgewicht. De pedalen van Speedplay zijn met 260 gram momenteel de lichtste pedalen op de markt.
 • Nummer 1 op het vlak van ergonomie. Speedplay schoenplaatjes maken gebruik van een ‘free float’ mechanisme. Dit houdt in dat uw lichaam zelf opzoek kan gaan naar uw ideale voetpositie. Het is mogelijk om maar liefst 15 graden te draaien met uw voet. Als u niet wilt dat uw voet zoveel kunt bewegen is dit gemakkelijk aan te passen door de schoenplaatjes in een ‘fixed’ positie te zetten en/of de beweegruimte te verkleinen.
 • Het schoenplaatje is gemakkelijk af te stellen. Tijdens het monteren van de baseplate onder uw schoen, kunt u de voor-achter afstellingen doen van uw plaatje. Als deze op de goede plaats zit, kunt u het schoenplaatje monteren. Tijdens het monteren van het schoenplaatje kunt u de links-rechts afstelling doen. U hoeft dus met het monteren van de Speedplay plaatjes maar op één ding te letten. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om uw schoenplaatje op de juiste plaats te monteren.
 • Groot contactoppervlak. Het kleine formaat van een Speedplay pedaal betekent niet dat u minder kracht kunt leveren op Speedplay pedalen. Integendeel, het contact oppervlak van een Speedplay pedaal is maar liefst tot 25% groter dan andere merken als u vastzit in uw pedaal. Het formaat van een Speedplay pedaal zegt dus niets over het contact oppervlak van het gehele Speedplay systeem tijdens het fietsen.
 • Pedaalhoogte. Speedplay overtreft alle andere merken in pedaalhoogte door hun lagere stack hight, de verticale afstand tussen de bottom bracket en het balhoofd. Een lagere stack hight zorgt er voor dat uw zadel een paar millimeter naar beneden kan (3.9mm ten opzichte van een Shimano Dura Ace pedaal en 5,7mm ten opzichte van een Look Keo pedaal). Door uw zadel een paar millimeter te laten zakken komt u lager op de fiets te zitten en daarmee ook meer aerodynamisch.
 • Veilige verbinding. Als u inklikt in uw Speedplay pedaal wordt van uw pedaal en uw schoenplaat één geheel gemaakt. Beide mechanismen vormen daardoor een eenheid. Dit komt door de veilige en unieke constructie die Speedplay heeft gemaakt van pedaal en schoenplaat.
 • Ultieme bochtensnelheid. Het laagste punt van een Speedplay pedaal ligt hoger dan alle andere pedalen. Dit heeft als voordeel dat u langer door een bocht kunt trappen. Tevens is het ook een stuk veiliger, omdat de kans vele male kleiner is dat u met uw pedaal de grond raakt.
 • Nummer 1 in aerodynamica. Niet alleen komt u lager op uw fiets te zitten door de Speedplay pedalen, maar de pedalen zelf zijn ook de meest aerodynamische pedalen op de markt. Het pedaal en de schoenplaat worden één geheel als u aan het fietsen bent, waardoor het frontale oppervlak zo klein en gestroomlijnd mogelijk is gemaakt.
 • Duurzaam. Op de schoenplaatjes bevinden zich bescherm kapjes, ook wel ‘walkable cleats’ genoemd. De naam verraad al een beetje de functie van deze bescherm kapjes. U kunt gemakkelijk met uw schoenen lopen zonder dat het inklik-mechanisme beschadigt. Om het inklik-mechanisme helemaal te beschermen kunt u rondje dopjes in het inklik-mechanisme plaatsen als u niet aan het fietsen bent.
 • Onderhoudsvriendelijk. Speedplay pedalen kunnen een hele lange tijd meegaan, dit komt doordat u zelf uw Speedplay pedalen kunt servicen.
 • Compatibiliteit. Verschillende merken betekent ook verschillende soorten schoenen. Elke schoen heeft zo zijn eigen vorm. Bij de schoenplaatjes van Speedplay worden daarom ook veel verschillende spacers meegeleverd om zoveel mogelijk schoenen geschikt te maken voor Speedplay.
 • Kwaliteit. Speedplay pedalen zijn high-end fietspedalen. Overal is over nagedacht tijdens het ontwikkelingsproces van de pedalen. Denk hierbij vooral aan: aerodynamica, duurzaamheid, ergonomie, gewicht, enz.

De Speedplay lijn bestaat dan uit:

 • Speedplay COMP (€149,99)
 • Speedplay ZERO (€229,99)
 • Speedplay NANO (€449,99)
 • Speedplay AERO (€279,99)
 • Wahoo POWRLINK ZERO vermogensmeter (prijs volgt).
 

Voor een prijsaanvraag of afspraak, stuur een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

wahoo speedplay pedalen

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!