Fietsen met versleten knie en/of heup? Of heb je een prothese? En fietsen lukt niet? Maar zou je zo graag willen? Met het ROM-pedaal is dat mogelijk.

Fietsen met versleten knie en/of heup? Of je hebt een prothese. En fietsen lukt niet, omdat je niet zover kunt buigen? Of je nieuwe heup luxeert telkens?  Er is een oplossing: met het ROM-pedaal kan je toch weer fietsen.

Het ROM-Pedaal

Een ROM-Pedaal, ook wel excentrische pedaalarm of excentrische crank genoemd, maakt fietsen mogelijk wanneer u uw knie, heup of prothese beperkt kunt buigen. Het ROM-pedaal zorgt ervoor dat je je been net zover kunt strekken (met pedaal onderin), maar dat de buiging veel minder groot hoeft te zijn (pedaal op hoogste punt). Dit is in te stellen in 3 fasen.

Dit handige hulpmiddel voor de fiets wordt gemonteerd tegen de bestaande pedaalarm (crank) van uw (elektrische) fiets. In het filmpje hieronder is de werking van de ROM-Pedaal goed te zien:

Belangrijkste kenmerken van deze excentrische crank:

  • Fietsen vanaf een kniebuiging van 70-80 graden. Ter vergelijking; als u geen beperkingen heeft in knie of heup is de kniehoek bij fietsen ongeveer 120 graden wanneer het pedaal boven is.
  • Instelbaar naar een kniehoek van 85-95 en 100-110 graden (naar mate van herstel of afhankelijk van uw beperking in knie of heup).
  • Behoud van de normale en juiste fietspositie, beenstrekking en voetplaatsing
  • Eenvoudig zelf te monteren met gebruik van uw huidige trapper in ca.15 minuten
  • Geschikt voor iedere (elektrische) fiets
  • Het ROM-Pedaal is gemaakt van hoogwaardig aluminium en heeft een neutrale afwerking.
ROM-Pedaal

De theorie achter het ROM-Pedaal visueel

Fietsen met een versleten heup of knie kan echt, lees hier enkele verhalen van klanten:

Jos is 55 jaar en heeft een zwaar ongeluk gehad toen hij 13 was. Hij kan zijn knie nog maar 10 graden buigen en haalt alle beweging op de fiets uit zijn rug en enkel. Hij wil graag verder fietsen met zijn vrouw en een elektrische fiets kopen. Eerst test hij de mogelijkheden uit met een ROM-pedaal. We zien direct dat hij veel stiller op de fiets zit en minder belastend is voor zijn rug. Het voelt voor hem ook minder belastend aan.

Florien is 72 jaar en heeft last van heupartrose. Ze geeft nog loop clinics en heeft dan geen last, maar met fietsen op haar nieuwe e bike ontstaan klachten. Ze is maar 1.58m en wil graag met haar voeten bij de grond komen, omdat ze al 2 keer is gevallen. Daardoor moet het zadel erg laag staan. En wordt de heuphoek nog kleiner. Met het ROM-pedaal wordt de buiging van de heup maximaal vergroot en kan ze veel makkelijker met het pedaal over het hoogste punt komen.

Monica is 75 jaar en heeft al een tijdje een nieuwe heup. Deze is al regelmatig geluxeerd. Op advies van haar behandelend fysiotherapeut heeft ze contact opgenomen met mij. Ook hier hebben we het ROM-pedaal gemonteerd. We zijn begonnen in stap 1. Dus met de meeste buiging. Mevrouw gaat dit testen. Mocht blijken dat dit nog te veel is, dan kunnen we de hoek in nog 2 stappen vergroten. Het grote voordeel van het ROM-pedaal is ook dat de voet wat naar buiten gaat. Het ROM-pedaal zit namelijk aan de buitenkant van de huidige crank. Een heup luxeert het eerst bij buiging en draaiing naar binnen. Beide hebben we nu vermindert.

Lees hier enkele ervaringen:

Beste Sander,

Dagelijks geniet ik van de verandering op mijn fiets. Heerlijk is het om
weer veilig te kunnen fietsen.
  Nauwelijks neem ik nog de auto.
Niet alleen fiets ik naar het dorp voor een boodschap, maar inmiddels
hebben we ook al wat tochtjes gemaakt.

Geachte Sander,

om mijn twijfel te doorbreken hebben mijn Vrouw en Zoon ergens in Amsterdam een ROM pedaal besteld , en deze direct op mijn e-bike gemonteerd, dit was voor mij een complete verrassing, zo goed ging het fietsen, zodat ik deze niet meer wilde missen, kortom, er staat er dus een op, en dankzij, de eerste info die ik van U heb ontvangen, ( en de besluitvaardigheid van Vrouw en Zoon, ) heb ik nu al een ROM Pedaal, 

De montage van de ROM-Pedaal

De excentrische pedaalarm  is geschikt voor alle soorten fietsen. Het hulpmiddel is eenvoudig aan te brengen en daardoor een waar gemak, zowel tijdens het installeren als het daadwerkelijk gebruiken ervan. Hiervoor geef ik persoonlijk advies. Daarnaast kijk ik naar de afstelling van zadel en stuur. Zijn er vragen, dan help ik je graag verder.

Meer informatie of de ROM-Pedaal?

Uiteraard helpt FitYourBike je graag verder. Wil je het ROM-Pedaal bestellen of uitproberen? Neem dan telefonisch of via mail contact op met FitYourBike.

Het ROM-Pedaal kost per sturk: € 189,- incl. BTW

Persoonlijk advies

Heb je ook nog andere vragen en/of opmerkingen, neem ook dan gerust contact met op met FitYourBike. Ik help je verder met een persoonlijk advies volledig op maat gemaakt.

mail: info@Fityourbike.nl of bellen 06-19953394