ZADELPIJN

Voorkom zadelpijn en andere zadelklachten met een dynamische zadeldrukmeting.
Neem contact op

VOORKOM ZADELPIJN TIJDENS HET FIETSEN

Zadeldrukmeting helpt bij het voorkomen en verhelpen van zadelpijn

Om zadelklachten te verhelpen en te voorkomen werk ik bij FitYourBike met een dynamische zadeldrukmeting. Een flexibele zadeldrukmat waarin 64 drukgevoelige sensoren zijn geplaatst wordt over het zadel geplaatst. Als je vervolgens plaatsneemt op het zadel en gaat fietsen (op de computrainer) kan ik in real time het zadeldrukpatroon zien. Op die manier kan ik met een zadeldrukmeting achterhalen waar de klachten vandaan komen, en ervoor zorgen dat deze weer verdwijnen.

Dit gebeurt door het aanpassen van de fietspositie en de zadelafstelling. Indien nodig kan ik ook andere zadels testen om te zien welk zadel het beste bij je past. Door het werken met een zadeldruksysteem tijdens de Bikefit Classic kan ik meteen het effect zien van aanpassingen aan de positie. Ook kan ik de zadeldrukmeting gebruiken om verschillende zadels te testen om te zien welk zadel het beste bij jou past.

Zadelpijn tijdens het fietsen

Zadelklachten of pijn aan het zitvlak tijdens het fietsen komt helaas veel voor, en wordt soms zelfs al gezien als iets wat er nu eenmaal bij het wielrennen hoort. Toch is fietsen met zadelpijn niet nodig. Met de juiste analyse van het zadeldrukpatroon in combinatie met een bikefitting kunnen veel zadelklachten verholpen worden.

Zadelklachten zijn grofweg te verdelen in 2 categorieën:

  • Pijnlijke/gevoelige zitbotjes
  • Gevoelloosheid/tintelingen richting de geslachtsdelen

Voor vragen of een afspraak, stuur een mail naar info@fityourbike.nl of bel 06-19953394.

KIES HET PAKKET DAT BIJ JOU PAST

bikefitpakketten: bekijk de verschillen

OPTIMALISEREN FIETSPRESTATIES

Heb je al een keer een Bikefitting door FitYourBike laten doen, dan kan door training of verandering in stabiliteit en/of mobiliteit je fietshouding zijn veranderd. Wil je het maximale uit je fietsprestaties halen, dan is het in deze gevallen interessant om je fietshouding te laten optimaliseren. De kosten voor een sessie voor het optimaliseren van je fietshouding bedragen 89 euro.

VERBETER PRESTATIES, VOORKOM KLACHTEN

Een fietsafstelling op maat. Een verwijzing van een revalidatiearts of orthopedisch chirurg is niet nodig!
MAAK NU EEN AFSPRAAK!